left testminals

Theater CV

2019 - 2020 De Muzen
Deze nieuwe voorstelling gaat in premiere op Koningsdag 2020 in Eerbeek. 

2016 – 2017 Ridder Raak en de Mythe van de Draak
In deze voorstelling ‘Ridder Raak en de Mythe van de Draak’ ontmoet je Ridder Raak en het welbekende karakter Gravin Reutelteut. Reutelteut komt erachter dat Ridder Raak een meisje is. Kunnen meisjes Ridder zijn?

2015 – 2016 De Magische Steen
De 3 eigenwijze heksjes Adora, Trixie en Veda zijn met hun bezemsteel over verschillende festivals gevlogen. Zo waren daar onder andere festival H80, Sonsbeek Theater avenue, het sprookjesfestival, koningsdag in Eerbeek en jaarmarkt den Hout. Ook hebben ze naar de magische steen gezocht op verschillende basisscholen in Arnhem en Nijmegen.

2014 – 2015 De Strijd om Diamandia
Een spannende voorstelling over een strijd om het rijk Diamandia is te zien geweest op verschillende festivals. Zo konden ze ook dit jaar Sonsbeek Theater Avenue Arnhem niet overslaan en brandde de strijd ook los in Arnhem tijdens het Sprookjesfestival 2014.

2014 Camera, actie! OPDRACHT OP MAAT
Ter ere van het 25 jarig bestaan van Luxor Zutphen schreef Theatergroep Cocktail een act op maat over een regisseur die nogal veel van zijn speler vroeg.. Camera loopt, actie!

2014 Repelkapje en de boze kikker OPDRACHT OP MAAT
In maart en april is Theatergroep Ranja alle basisscholen in Eerbeek langsgegaan met een sprookjesachtige drama les. Deze lessen waren onderdeel van de lessenreeks ‘Repelkapje en de boze kikker’, waarin verschillende creatieve disciplines werden aangeboden in het basisonderwijs.

2013 – 2014 Melea, de creatie van professor Paradox
De ‘nutty’ professor Paradox is druk geweest met zijn uitvinding op vele locaties. Zo is deze voorstelling onder andere te zien geweest in K13 Velp, op Koninginnedag in Eerbeek en op festival H80.

2013 Workshop Kings and Queens OPDRACHT OP MAAT
In april kreeg de C. van Leeuwen school hooggeëerd publiek; Koningin Victoria en Prinses Melea kwamen op bezoek!

2013 Roefeldag Zutphen OPDRACHT OP MAAT
Tijdens de Roefeldag in Zutphen verzorgde Theatergroep Ranja een theater les door ‘the one and only’ Gravin Reutelteut. Er werd gewerkt met de methode ‘Teachers in Role’, ontwikkeld door  Dorothy Heathcote.

2012 Flaneer rondleiding
In juli was Gravin Reutelteut te zien in de prachtige tuin bij Kasteel Rosendael, waar zij rond flaneerde.

2011 – 2012 Zeker en Vast
De cabareteske voorstelling over list en bedrog was onder andere te zien op H80 en Sonsbeek Theater Avenue Arnhem.

2010 – 2011 Gravin Reutelteut en de Mysterieuze Gast
Een van de klassiekers van Theatergroep Ranja is het karakter Gravin Reutelteut. Dit herkenbare personage is te zien geweest op Festival H80, Habana aan de Waal in Nijmegen, tijdens de intocht van Sinterklaas in Eerbeek, op de kerstmarkt in Schaarsbergen en op diversen Gelderse kastelen.

2011 Kind in Beeld OPDRACHT OP MAAT
Ter gelegenheid van de studie dag bij de GGZ instelling Mediant schreef Theatergroep Cocktail de sketch ‘kind in beeld’.

2011 De zaak van de verdwenen pakjes OPDRACHT OP MAAT
Deze klassieker over een gemene boef en een Franse detective heeft gespeeld in Apeldoorn bij de Hanos, tijdens de intocht in Eerbeek en is zelfs in Groningen bij een personeelsfeest voor de kinderen bij de bloedbank neergestreken.

2010 Het geheim van Piet OP MAAT OPDRACHT
Deze aandoenlijke voorstelling is ook geschreven voor de gezellige Sinterklaas periode. De voorstelling is onder andere gezien te geweest tijdens de intocht in Eerbeek en trok ook weer naar Groningen.

2009 – 2010 Horen, zien en Krijsen
Alledaagse irritaties.. Wie kent ze niet? Het publiek mocht ze meebeleven op verschillende festivals in en rondom Arnhem.

2008 – 2009 (H)exen
De eerste voorstelling van Theatergroep Cocktail was die over de gedumpte vrouw. Je bent haar of je kent haar. Deze voorstelling is in première gegaan op Sonsbeek Theater Avenue Arnhem en door groot succes volgden er meer locaties. Zo is deze voorstelling onder andere ook te zien geweest op H80 maar ook in het huis van Puck, op de Theaterstraat Ugchelen en in het U-Rock café in Utrecht.

Voorstellingen

Onderstaand een overzicht van enkele van onze voorstellingen

piet durft niet klein

Het geheim van Piet

Dit pietje heeft een droom

 

Sketch op maat

Een web van bedrog, verraad en leugens wordt ontrafeld

 

Workshop op maat

Je hoort wel eens wat, je ziet wel eens wat, je vindt wel eens wat